Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 4. 2022

Enočlanska atmospheric doom/death metal zasedba Rise to the Sky napoveduje album Every Day, a Funeral. Ta bo izšel 6. maja pri Meuse Music Records, sedem pesmi pa naj bi nagovorilo ljubitelje zasedb, kot so Officium Triste, Shape Of Despair, Saturnus ali Novembers Doom:

Every Day, a Funeral
It's the End
Just Say Goodbye
Abandoned
Sadness Cries in the Silent Sky
I Can See You When I Dream
Epilogue

Bobne za ta album je posnel Emidio Alexandre Ramos (Adamantine, Colosso, Dark Oath).

20. 10. 2021

Založba Cruz Del Sur Music namerava marca prihodnje leto posthumno izdati solo album Erica Wagnerja z naslovom In The Lonely Light Of Mourning. Wagner je zagotovo najbolj poznan kot nekdanji vokalist legendarnih Trouble, kasneje pa je deloval še v zasedbah The Skull, Blackfinger in LID. Na albumu gostujejo bobnar Dave Snyder (Blackfinger, ex-Trouble), basist Ron Holzner (The Skull, ex-Trouble, ex-Debris Inc., ex-Earthen Grave, ex-Novembers Doom, ex-Place Of Skulls) in še nekateri sedanji in bivši člani Trouble, Blackfinger, The Skull, LID, Pentagram, Death Row in Place Of Skulls. 

Tracklista je sledeča:

Rest In Place
Maybe Tomorrow
Isolation
If You Lost It All
Strain Theory
Walk With Me To The Sun
In The Lonely Light Of Mourning
Wish You Well

30. 10. 2019

Novembers Doom so posneli videospot za skladbo What We Become z novega studijskega albuma Nephilim Grove, ki bo izšel jutri pri založbi Prophecy Productions.

18. 9. 2019

Novembers Doom predstavljo besedilni video za naslovno skladbo novega studijskega albuma Nephilim Grove, ki bo izšel 1. novembra pri založbi Prophecy Productions. Za miks in mastering albuma je v studiu Unisound poskrbel mojster Dan Swanö (Edge Of Sanity, Dissection, Opeth).

2. 9. 2019

Death/doom metal veterani Novembers Doom iz Chicaga, ki letos praznujejo svojo 30. obletnico delovanja, so razkrili naslovnico novega studijskega izdelka z naslovom Nephilim Grove.

23. 11. 2018

Legendarna thrash/groove metal zasedba Exhorder je podpisala za založbo Nuclear Blast Records. Skupino iz New Orleansa trenutno sestavljajo vokalist Kyle Thomas (Trouble, ex-Alabama Thunderpussy, ex-Floodgate), kitarist Vinnie LaBella (Year Of The Tyrant, ex-Sabotage), basist Jason Viebrooks (Heathen, ex-Grip Inc.), bobnar Sasha Horn (Forbidden, ex-Novembers Doom, ex-Ava Inferi) in kitarist Marzi Montazeri (ex-Philip H. Anselmo & The Illegals, ex-Superjoint Ritual).

14. 6. 2018

Ameriške death/doom legende Novembers Doom iščejo novo založbo. V uradni izjavi je frontman Paul Kuhr zapisal, da so po več kot desetletju sedaj izpolnili svoje obveznosti do The End Records in  iščejo nove priložnosti za prihodnost, seveda tudi na evropskem tržišču. Skupina je medtem že pričela tudi z delom na nasledniku aktualnega studijskega albuma Hamartia iz lanskega leta.

19. 1. 2018

Znane so nove potrditve za letošnji festival Brutal Assault:

Testament, Gojira, Suicidal Tendencies, Pain, Brujeria, Wiegedood, Act of Defiance, Dragged into Sunlight, Angelmaker, Armored Saint, Graveyard, Azarath, Integrity ter Terror.

Med 8. in 11. avgustom bodo na trdnjavi v Jaromeru med drugim nastopili še At th Gates, Behemoth, Carnifex, Carpathian Forest, Converge, Dying Fetus, Hate, Ihsahn, Ministry, Misery Index, Nocturnus AD, Novembers Doom, Paradise Lost, Pestilence, Saint Vitus, The Black Dahlia Murder, Unleashed, Wardruna, Celeste, Dead Congregation, Dodecahedron, Blood Incantation, Grave Pleasures, Pillorian in Whoredom Rife. Vsi doslej potrjeni bandi so objavljeni tukaj.

11. 4. 2017

Tegla sporoča: »Bliža se velika nedelja, idealen izgovor za še slabši plakat za Metal Detektor.
V oddaji pa tokrat predvsem blasfemični death ali death black ali black metalci a la Death Worship, Ritualization, Inferno.
Za žanrsko raznolikost poskrbijo še thrasherji The Bleeding, power metalci Beyond Fallen, thrasherji Blood Feast, death doomerji Novembers Doom, težaki Loathfinder, deathcore povratniki Oceano in domači Noctiferia, ki napovedujejo kar dva koncerta ta teden. Seveda pa vam še od zadnjič dolgujemo Death tribute band Gruesome.

Iz domačih logov pa se s prvencema predstavljata Pyroxene in Hangar 55. Več podrobnosti dobite tukaj, oddaja pa je na sporedu vsak torek (torej, tudi danes) ob 22.00 na Radiu Študent (89.3 MHz ali pa prek neta).«

21. 3. 2017

Novembers Doom so posneli besedilni video za skladbo Zephyr s prihajajočega albuma Hamartia, ki 14. aprila izide pri založbi The End Records.

 



27. 1. 2017

Ameriški death/doom metalci Novembers Doom so razkrili skladbo Plague Bird s prihajajočega albuma Hamartia, ki 14. aprila izide pri The End Records. To bo bandov deseti studijski album, prinaša pa naslednje skladbe:

Devils Light
Plague Bird
Ghost
Ever After
Hamartia
Apostasy
Miasma
Zephyr
Waves in the Red Cloth
Borderline

27. 11. 2015

Ameriški heavy/doom metal zasedbi The Skull, ki jo sestavljajo vokalist Eric Wagner (ex-Trouble, Blackfinger), basist Ron Holzner (ex-Trouble, ex-Novembers Doom, ex-Place Of Skulls), kitarist Lothar Keller (Sacred Dawn) in bobnar Sean Saley (ex-Pentagram), se je pridružil kitarist Rob Wrong (Witch Mountain). Slednji je zamenjal Matta Goldsborougha (ex-Pentagram), ki se želi v prihodnje popolnoma posvetiti svoji novi skupini Carousel.

The Skull se marca prihodnje leto odpravljajo tudi na evropsko turnejo, v okviru katere bodo med drugim gostovali 12. 3. v Münchnu, 14. 3. v Gradcu, 16. 3. v Budimpešti, 17. 3. na Dunaju, 18. 3. v Innsbrucku in 19. 3. v Bologni.

11. 5. 2015

Spodaj si lahko ogledate novi videospot zasedbe Novembers Doom za komad Bled White. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
8. 7. 2014
Tukaj lahko v celoti slišite prihajajoči album skupine Novembers Doom z naslovom Bled White, ki bo izšel sredi meseca. /P.G./

17. 6. 2014
Novembers Doom predstavljajo komad The Memory Room, ki se bo nahajal na njihovem novem albumu Bled White. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna